De StadsGarderobe opent 12 mei haar deuren

GRONINGEN HEEFT LANDELIJKE PRIMEUR: DE STADSGARDEROBE

8 juni 2011
Groningen heeft een landelijke primeur: de opening van een heuse Stadsgarderobe.
Op donderdag 12 mei om 21:00 uur zal de garderobe geopend worden door wethouder Schroor (Economische Zaken) van de gemeente Groningen. Het winkelend en stappend publiek in Groningen kan vanaf deze datum gebruik gaan maken van de Stadsgarderobe.
Tegen betaling van één euro kunnen jassen, tassen en boodschappen in bewaring worden gegeven.
De openingstijden zijn zeer ruim, op woensdag tot en met zaterdag van 13:00 uur tot 07:00 uur de volgende morgen.
Op maandag en dinsdag zal de garderobe geopend zijn van 13:00 tot 18:00 uur.

Daarnaast is de Stadsgarderobe gunstig gelegen aan het begin van de Poelestraat en daarmee in het hart van het uitgaansgebied van Groningen.De opening van de Stadsgarderobe is ook de officiële verhuizing van de City Stewards naar de Poelestraat.City Stewards treden op als gastheren en – vrouwen voor toeristen en winkelend publiek.
Met deze verhuizing hebben zij een prominente plek gekregen in de binnenstad van Groningen.

De Stadsgarderobe B.V. is opgericht door drie studenten van de Hanzehogeschool en Veiligheidszorg Noord.
De studenten Anne Willem Pranger (24), Jonathan Schaap (28) en Jos Maatje (23) denken dat er een grote behoefte is aan een garderobe in de stad. Uit het door hen uitgevoerde onderzoek blijkt, dat er alleen al onder studenten, jaarlijks zo’n 8000 jassen zoek raken.Ondanks de recente hoge temperaturen denken de studenten dat er behoefte bestaat aan een dergelijke dienst.” Als het toch wat te warm blijkt te zijn voor een jas is het prettig te weten dat deze voor een klein bedrag beheerd kan achterlaten”, aldus Maatje. En doordat er ook plaats is voor een tas met boodschappen zullen er  het hele jaar door mensen zijn die gebruik maken van deze dienst. “De Stadsgarderobe zal een bijdrage leveren aan de gastvrijheid van Groningen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.